dijous, 26 abril de 2012

Llibres que m'acompanyen: Travels in Alaska, John Muir

El primer dia de ser Alaska i després de descobrir que les hores de ferri passaven millor llegint, vaig entrar en una llibreria a comprar-me un parell de llibres que em permetessin passar les estones mortes i descobrir una mica més aquell país on acabava d’arribar. Gairebé el primer llibre que vaig veure a la prestatgeria va ser aquest Travels in Alaska de John Muir.
Nascut a Escòcia l’any 1838, John Muir, va traslladar-se amb la seva família als Estats Units quan encara era un nen. Aviat va desmostrar el seu interès per la ciència i la literatura. A partir de 1868 va començar a viatjar per tots els Estats Units i l’any 1879 es va embarcar cap a Alaska on va descobrir la Glacier Bay. Aquest i també els viatges de 1880 i de 1890 són els que descriu Travels in Alaska, publicat l’any 1915, després de la seva mort l’any 1914.
La visió que té Muir d’Alaska és extraordinària. Parla de la bellesa de la seva naturalesa i de la duresa d’una terra inhòspita. A més, reflexiona sobre les relacions amb els indis, les seves creences i els prejudicis d’uns i altres. Tot plegat el fa un llibre molt interessant. L’edició va acompanyada d’algunes fotos de la versió original de 1915. Hi he trobat a faltar, però, un mapa detallat dels llocs que visita Muir. De tota manera, un llibre a tenir en compte per tots aquells que vulguin visitar el sud-est d’Alaska.

1 comentari:

  1. Moltes gràcies pels teus relats !!! http://contesillegendes.wordpress.com/2012/04/27/premis-liebster-moltes-gracies/

    ResponElimina