dijous, 12 novembre de 2009

Roques Encantades (La Garrotxa)La tardor són castanyes, panellets i la foscor dels dies curts, però perquè no ens ensopim excessivament i ens quedem a casa llegint o mirant una bona pel·lícula escarxofats al sofà es posa les seves millors gales. Potser així, malgrat que ja comença a fer fred i tot ens indica que l’hivern cada vegada és més a prop sortim a fer una excursioneta.
Els boscos se’ns vesteixen d’ocres, marrons i vermells i ens estenen una catifa de fulles per conduir-nos a indrets tan màgics com les Roques Encantades que hi ha a la comarca de la Garrotxa.
Deixem els cotxes al restaurant de Coll de Condreu (1.010 m), on hi ha el trencant per anar al Santuari del Far. Travessem la carretera i enfilem amunt en direcció al Santuari de la Salut. El camí és costerut, però molt breu. En pocs minuts som a les cases d’Armadans. Ens apropem un moment al cingle, des d’on es veu perfectament Sant Feliu de Pallerols i tota la vall.
Obrim la tanca que ens barra el pas i agafem un camí entre faigs; magnífics en aquesta època de tardor. El camí és ample i planer, les fulles grogues i marrons ens han parat una estora i ens anem endinsant entre els arbres que ens deixen veure com la llum juga amb els colors de les seves copes.
Pocs minuts després arribem a les Roques Encantades. Algú s’ha entretingut a esborrar les primeres lletres del nom i s’han convertit ara en les Roques Cantades, potser per no semblar tan misterioses. Segons sembla, però, són aquí per obra del diable, que no va parar de provocar tempestes i despreniments fins que Joan Carbonès, al segle XVII, va posar sota el roc de Claperols una imatge de la Verge i li va fer una petita capella. Més tard, s’hi va instal·lar com a ermità i es van acabar els esllavissaments.
No sé si aquestes roques són aquí per obra del diable, però sí que impressiona veure aquests gegants megalítics i endinsar-se per entre les escletxes que formen. La tardor, a més, hi posa color i una fresqueta que ens anticipa l’hivern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un comentari a l'entrada